marți, 3 ianuarie 2012


   LUMINA Păcii de la Betleem


       Proiectul Lumina Păcii de la Betleem este un proiect al cercetaşilor prin care dorim ca, în preajma Crăciunului, să transmitem întregii Europe un mesaj de Pace. Acest mesaj ne îndeamnă la Non-Violenţă în acţiunile şi trăirile noastre, atât în relaţie cu cei din jurul nostru, cât şi cu noi înşine. Lumina Păcii reprezintă un simbol la Păcii şi al Ecumenismului, reprezentat de o flacară aprinsă la grota din Betleem unde s-a născut Isus Cristos şi distribuită în toată Europa şi în România cu ajutorul cercetaşilor. 


              Sâmbătă 17 decembrie, s-a desfăşurat în Catedrala din Iaşi proiectul " Lumina Păcii de la Betleem" cu participarea cercetaşilor din zona molovei. Impartirea lumini a avut loc in cadrul liturghiei de la ora 11 care a fost celebrata de catre episcopul Petru Gherghel alături de trei preoţi asistenţi spirituali Scout.

 


La întoarcere lumina am  împărţito mai departe în Român la parohia "Fericitul Ieremia" . "Lumina Păcii de la Betleem" în parohia noastră a fost împărţită pe 23 decembrie în cadrul liturghiei de la ora 17:00. Deasemenea lumina a fost împărţită  şi parohiilor din zonă Român în data de 24 decembrie.

  

       De ce este important acest proiect? Pentru că ne dorim ca în preajma Crăciunului, oamenii să îşi readucă aminte de valoarea acestei sărbători a speranţei. Pentru că, prin a dărui acest simbol celor de lângă noi, să uităm de problemele, conflictele şi neajunsurile ce apar în viaţa de zi cu zi. Pentru că este unul proiectele prin care ne-am propus să lăsăm această lume un pic mai bună decât am găsit-o, urmând îndemnul lui Robert Baden Powell, fondatorul mişcării scout.









Realizat de : Ema Mirti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu